Pages

Saturday, July 7, 2012

Lemon meringues | Citronmaränger


It was my dad's birthday yesterday, and since he is allergic to gluten it is always a bit of a challenge to find gluten-free cookies and cakes. This year I made him lemon meringues. I tried to make them striped like good ol' Martha Stewart's, but that didn't work out at all. But they tasted good.

If you'd like to make these it's really easy. Take a standard meringue recipe and add zest and juice from half a lemon. I added a little vanilla seeds too.

Min pappa fyllde år igår och eftersom han är glutenintolerant är det alltid lite knepigt att fixa gott glutenfritt fika. I år hade jag gjort citronmaränger. Jag försökte göra dem snyggt randiga som Martha Stewarts, men det gick åt skogen. Men de smakade gott.

Om du också vill göra dem är det en baggis. Ta ett vanligt marängrecept och lägg till skal och saft från en halv citron. Jag hade i lite vaniljsocker också.



And you can't celebrate a birthday in July without a strawberry cake. Gluten-free, in this case. Happy birthday dad!

Och man kan inte fira födelsedag i juli utan en jordgubbstårta. Glutenfri förstås. Grattis pappa!

No comments:

Post a Comment